lauantai 3. marraskuuta 2012

Berliini I


Joo, oltiin siellä missä kaikki muutkin eli Berliinissä. Berliinistä länkytetään joka puolella, kaikki ovat juuri palanneet sieltä, ovat parhaillaan siellä tai ovat juuri lähdössä sinne. Berliini alkaa olla ihan passé, individualistinen ja urbaani matkailija suuntaa ennemmin vaikka Lissaboniin, Istanbuliin tai Tel Aviviin.

Edellisistä Berliini-visiiteistäni on aikaa, ne tapahtuivat viime vuosituhannella. Ensin lukioikisenä bestiksen kanssa inter raililla, seuraavaksi nuorisoliiton reissuilla ja poliittisellla agendalla. Kun tänä syksynä oli tiedossa lyhyt loma, valikoitui Berliini matkakohteeksi monesta syystä: nostalgia, kaupungin historia, lyhyt lentomatka ja länsieurooppalainen helppous itäeurooppalaisin maustein.

Ja kyllä, Berliini on ihana. Äärimmäisen rento, lunki ja helppo. Turvallinen, ystävällinen ja rosoinen. Kaunis, ruma ja liikuttava.  Historiaa, kulttuuria ja säpinää. Länsimaisen suurkaupungin tarjonta itäisin hinnoin.

Berliinissä ei ole tarvetta esittää viileää kosmopoliittia. Törkyisissä tennareissa, kartta kädessä ja surkeaa saksaa sönkäten saa ystävällistä palvelua. Kaikki järjestyy, no problem, jopa bussikuskit ovat ystävällisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti