tiistai 3. heinäkuuta 2012

Jyväskylä: Seminaarinmäki


Olen asunut Jyväskylässä yli 10 vuotta, mutta silti tunnen itseni huolestuttavan porilaiseksi. Monesti en muistakaan, kuinka kivoja juttuja Jyväskylästäkin löytyy. Yliopiston pääkampus eli Seminaarinmäki on yksi suosikkipaikoistani Jyväskylässä ja raahaan sinne yleensä kaikki ulkopaikkakuntalaiset vieraani pienelle kävelylle ja mahdollisesti opiskelijalounaalle Ilokiveen.

Seminaarinmäelle on keskustasta muutaman minuutin kävelymatka, sieltä löytyy metsikköä, polkuja, parkkipaikkoja, maisemia, kiinnostavaa arkkitehtuuria monelta vuosikymmeneltä, opiskelijaruokaloita, tiedekuntia opetustiloineen, urheilukenttä, kirjasto, Ilokivi ja ties mitä muuta. 

Vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvulta (oik. ala) ja ainakin päärakennus (vas. ylä) on Alvar Aallon suunnittelema. Kun kävelee kirjastolta kohti päärakennusta ja vilkaisee vasemmalle, aukeaa Jyväsjärvelle ja Ainolanrantaan hieno maisema (vas. ala). Päärakennuksen takana sijaitsee pieni metsikkö, jonka läpi pääsee polkua pitkin (oik. ylä) Ilokiveen.

Seminaarinmäen ehkä kaikkein ihanin helmi on Ryhtilä, joka on aikoinaan rakennettu seminaarin miesosaston voimistelusaliksi. Itse olen käynyt Ryhtilässä Balletone- ja Astanga-tunneilla. Puulattia, nurkissa kakluunit, oih!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti